Elkészítési idő: 15 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Házi karamell hozzávalók:
250 gramm cukor víz 250 ml habtejszín(zacskós) pici só 5 dkg vaj
Házi karamell elkészítése:
Egy tapadásmentes lábasban a cukrot felöntjük annyi vízzel amennyit felvesz, hevítjük közepes lángon. Addig melegítjük amíg aranybarna nem lesz. Keverni nem szabad, hanem az edényt rázogatva készítjük. Utána félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vajat. Amikor elolvadt a vaj, hozzáöntjük a tejszínt, pici sót és kézi habverővel simára keverjük. Tegyük vissza a tűzre és főzzük krémesre, fakanállal kevergetve, hogy le ne égjen.
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés