Elkészítési idő: 75 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Áfonyás morzsasüti hozzávalók:
az öntethez:
6 evőkanál cukor ½ csésze liszt 1 teáskanál őrölt fahéj
¼ teáskanál só 4 evőkanál sótlan vaj
a tortához:
2 csésze liszt 2 teáskanál sütőpor ½ teáskanál só 1 rúd (½ csésze) sózatlan vaj ¾ csésze kristálycukor 2 nagy tojás 1½ teáskanál vanília kivonat 1 teáskanál citromhéj ½ csésze tej
Áfonyás morzsasüti elkészítése:
Az öntet: Egy kis tálban keverjük össze a cukrot, a lisztet, a fahéjat és a sót. Addig keverjük, amíg a cukor elkeveredik. Mehet bele a vaj, amíg omlós állapotot nem kapunk. Hűtőbe tesszük felhasználásig.
Melegítsük elő a sütőt 190°C- ra , és állítsunk egy sütőrácsot középső helyzetbe. Egy négyzet alakú serpenyőt kenjünk ki vajjal vagy tapadásmentes főzőspray-vel.
Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Félretesz, mellőz.
Elektromos mixer edényében a vajat és a kristálycukrot körülbelül 2 perc alatt krémesre keverjük. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, kaparjuk le az edény oldalát, és minden hozzáadás után alaposan verjük fel. Belekeverjük a vaníliakivonatot és a citromhéjat.
Fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket, felváltva a tejjel, és alacsony sebességgel keverjük össze. Adjuk hozzá a bogyókat a tésztához, és egy spatulával óvatosan forgassuk össze, amíg egyenletesen el nem oszlik. Ne keverjük túl.
Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, és egyenletesen terítsük el. Az öntetet egyenletesen rászórjuk a tésztára. Süssük 40-45 percig, amíg a szélei aranybarnák nem lesznek, és a tortapróba tiszta lesz. Hagyjuk hűlni a serpenyőben egy rácson körülbelül 20 percig, majd közvetlenül a serpenyőből tálaljuk.
Megjegyzés: Áfonyás morzsasüti(más néven Blueberry Boy Bait) eredeti receptje és képe:onceuponachef
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés