Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Firenzei csirke hozzávalók:
3-4 csont nélküli csirkecomb 2 gerezd fokhagyma összezúzott ¼ csésze extra szűz olívaolaj 2 tk édes paprika ½ teáskanál fekete bors ½ teáskanál só ½ teáskanál kurkuma ¼ csésze fehérbor 2 csésze tejszín 3 csésze friss spenótlevél ⅓ reszelt parmezán sajt 1 friss hagyma szár
Firenzei csirke elkészítése:
Készítsünk pácot extra szűz olívaolajból, fokhagymából, fekete borsból, sóból, kurkumából és édes paprikából.Tegyük a pácot egy cipzáras zacskóba,
mehet hozzá a csirkecombok, és tegyük be a hűtőszekrénybe. Hagyjuk a csirkét pácolódni két órán keresztül.
Süssük a csirkét egy tapadásmentes serpenyőben, mindkét oldalát 8-10 percig.
Ha megsült, tegyük félre a csirkét.Máztalanítsuk a serpenyőt borral.
Adjuk hozzá a spenótot, a tejszínt a serpenyőbe, és főzzük öt percig közepes lángon
Adjunk hozzá parmezánt, és főzzük további két percig.Helyezzük vissza a csirkét a serpenyőbe, és hagyjuk további két percig főzni.A friss hagymát apróra vágjuk, és a csirkére szórjuk.Forrón tálaljuk...
Megjegyzés: Firenzei csirke recept eredeti receptje és képe:easychickenrecipes
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés