Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Tiramisu epres hozzávalók:
100 gramm eper 30 gramm cukor 1 evőkanál citromlé
200 ml 33% zsírtartalmú tejszín 20 gramm cukor
200 g mascarpone vagy krémsajt egy csipet vanília kedvenc keksz vagy babapiskóta
Tiramisu epres elkészítése:
Egy serpenyőbe tesszük a felkockázott epret, cukrot, citromlevet.Összekeverjük.Forrásig melegítjük, hogy a cukor felolvadjon. Leszűrjük. Egy tányérba mehet az eper, egy másikba a lé. Egy tálba mehet a tejszín, cukor, Felverjük , ezután hozzáadjuk a mascarponét, egy csipet vaníliaaromát, tovább verjük habbá. Hozzáforgatjuk az előzőleg félretett egész epreket. A jénai aljára mehet a kedvenc kekszünk.Eperlével meglocsoljuk. A jénai szélére epreket szeletelünk. A keksz tetejére mehet a hab. Málnaporral megszórjuk, tetejét eperrel díszítjük. Betesszük kb. 2 órát hűtőbe pihenni.
Megjegyzés: Az eredeti Tiramisu epres receptje a youtube
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés