Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Japán palacsinta hozzávalók:
2 tojás (40 g sárga 70 g fehér) 40 g liszt 25 g tej 40 g cukor 1 g vanília kivonat egy kis étolaj
Japán palacsinta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk sárgájára és fehérjére. Hozzáadjuk a vanília aromát, beleszitáljuk a lisztet és kézi habverővel összekeverjük. A fehérjét felverjük ( a cukrot három részletbe adjuk hozzá ).A hab 1/3 harmadát a tojássárgás masszához adjuk. Majd hozzáadjuk az összeset.Habzsákba öntjük. Előmelegített serpenyőt megolajozzuk kis pogácsákat nyomunk rá. Kis vizet teszünk a serpenyő üres helyeire és fedő alatt sütjük kb. 2 percig. Kb. 2 perc sütés után újra adunk hozzá egy kis tésztát. Kb. 3 percig sütjük, majd megfordítjuk és fedő alatt kb. 5 percig sütjük. Sütés után mikor kihűl egy kicsit visszaesik a magassága.
Megjegyzés: Az eredeti kép és recept a Japán palacsintának:youtube
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés