A tejet, a tejszínt és a cukrot egy serpenyőben alacsony lángon addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Melegítsük csak addig, amíg a keverék forró, és egy kis habgyűrű jelenik meg a szélén.
Öntsük a tejszínes keveréket egy önthető edénybe, például egy nagy mérőpohárba. Keverjük hozzá a vaníliakivonatot, és alaposan hűtsük le, legalább 2 órán keresztül. (A legjobb az éjszakai.)
Öntsük a hideg fagylaltkeveréket egy fagylaltkészítőbe, és forgassuk össze a gyártó utasításai szerint 20-25 percig.
Amikor a fagylalt puhára fagyott, azonnal tálaljuk, vagy helyezzünk egy darab műanyag fóliát közvetlenül a fagylaltra, és tegyük a fagyasztóba érlelésre, 2-3 órára.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés