Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Dupla sajtos tészta hozzávalók:
fél kg szarvacska 1 rúd vaj ( olvasztott plusz további vaj a tepsihez) kb. 35 dkg vörös cheddar sajt kb. 35 dkg fehér cheddar 3 nagy tojás 2 c. teljes tej só bors
Dupla sajtos tészta elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra, és kenjünk ki egy nagy, mély sütőedényt vajjal vagy főzőpermettel. Egy nagy fazék forrásban lévő sós vízben a makarónit a csomagoláson található utasítások szerint főzzük al dente-re. Lecsepegtetjük, hideg vízzel leöblítjük és félretesszük.
Egy nagy tálban (vagy ugyanabban az edényben, amiben a tésztát főztük) keverjük össze a kifőtt tésztát és a vajat, és ízlés szerint sóval és borssal ízesítsük. Keverjünk hozzá 2 csésze cheddar sajtot.
Adjuk hozzá a makaróni keverék felét az elkészített tepsihez. Szórjuk meg cheddar sajttal a tésztakeveréket, majd öntsünk rá még egy réteg tésztát (hasonlóan a lasagne készítéséhez).
Egy közepes tálban keverjük össze a tojást és a tejet, majd öntsük egyenletesen a tésztára.
Fedjük le a tepsit alufóliával és süssük 25-35 percig. Ne süssük túl!
A sütőből kivéve levesszük a fóliát és a tetejére szórjuk a maradék cheddar sajtot.Visszatesszük alufólia nélkül és aranysárgára sütjük.
Megjegyzés: Dupla sajtos makaróni eredeti receptje és képe:delish
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés