Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Mac and cheese hozzávalók:
kb. 25 dkg szarvacska 3 evőkanál vaj 3 evőkanál liszt 1/2 teáskanál darált hagyma 2 csésze teljes tej 1/2 teáskanál csípős szósz(opcionális) 1/2 teáskanál só kb. 25 dkg cheddar lereszelve
Mac and cheese elkészítése:
Kifőzzük a tésztát.Helyezzük a vajat, a lisztet és a hagymát egy közepes lábosba. Habverővel közepes lángon addig melegítjük, amíg a vaj el nem olvad, és a keverék buborékolni kezd. Ha felforrt, tovább habosítjuk, és egy percig főzzük.
Utána keverjük hozzá a tejet. Folytassuk a főzést és verjük fel közepes lángon, amíg a tej enyhén forrni nem kezd, és ekkor sűrű tejszín vagy mártás állagúra sűrűsödik.
Vegyük le a tűzről. Ízesítsük a fehér szószt a sóval és a csípős szósszal.
Kezdjük el hozzáadni a lereszelt cheddart, egy-egy marékkal, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad. Addig folytassuk, amíg az összes sajt beleolvad a szószba. Ha a szósz túl hideg lesz ahhoz, hogy megolvadjon a sajt, csak rövid ideig tegyük vissza alacsony lángra, hogy tovább olvasszuk a sajtot. A szósz túlhevítése miatt szemcséssé válhat.
Adjuk hozzá a kifőtt és lecsepegtetett tésztát a sajtmártással együtt, és keverjük össze.
Megjegyzés: Mac and cheese eredeti receptje és képe:budgetbytes
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés