Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Paradicsomos tészta, fetával hozzávalók:
kb. 25-30 dkg spagetti 3 evőkanál olívaolaj 1 gerezd fokhagyma 1/2 teáskanál szárított bazsalikom 1/2 teáskanál szárított oregánó 1/2 teáskanál só 1/4 teáskanál szárított rozmaring 1/4 teáskanál szárított kakukkfű 1 csipet őrölt pirospaprika frissen őrölt fekete bors kb. 10 dkg paradicsompüré 1/2 teáskanál méz kb. 10 dkg feta sajt
Paradicsomos tészta, fetával elkészítése:
Egy nagy fazékba töltünk vizet, és nagy lángon felforraljuk.
Amíg a víz felforrására várunk, egy külön serpenyőben kezdjük el a paradicsomszószt. Aprítsunk fel egy gerezd fokhagymát, és keverjük össze az olívaolajjal, bazsalikommal, oregánóval, sóval, rozmaringgal, kakukkfűvel, törött pirospaprikával és törött fekete borssal. Közepes lángon melegítjük. Keverjük össze a keveréket, és hagyjuk, hogy sercegni kezdjen. Keverjük össze és süssük körülbelül egy percig.
Adjuk hozzá a paradicsompürét, vegyük le a hőt közepes-alacsonyra, és főzzük tovább, és keverjük addig, amíg a keverék sötétebb árnyalatú vörösre nem válik (kb. 2 perccel tovább). Kapcsoljuk le a tüzet, majd keverjük hozzá a mézet.
Amikor a víz kezd forrni, hozzáadjuk a spagettit. Főzzük 7-10 percig, vagy amíg megpuhul. Ha a tészta megpuhult,leszűrjük, majd a paradicsomszósszal együtt a serpenyőbe tesszük. Keverjük össze. Morzsoljunk el körülbelül kb. 5dkg feta sajtot a serpenyőbe, és keverjük össze. Osszuk szét a tésztát az egyes tányérokra, és morzsoljunk fetát minden adag tetejére.
Megjegyzés: Csípős paradicsomos tészta eredeti receptje és a képe:budgetbytes
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés