Adjuk hozzá az osztrigaszószt, a cukrot, a szójaszószt és a szezámolajat egy tálba, és keverjük össze.
Forraljunk fel egy nagy fazék vizet, és főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint (7-10 percig forraljuk). A kifőtt tésztát szűrőedényben leszűrjük, majd félretesszük.
Amíg a tészta fő, a fokhagymát felaprítjuk, a zöldhagymát felszeleteljük. Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben közepes-alacsony lángon. Ha a vaj felolvadt és habos, hozzáadjuk a fokhagymát és a hagymát (a díszítéshez hagyjunk meg belőle), és puhára és illatosra pároljuk (1-2 perc).
Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Tegyük a lecsepegtetett tésztát és az osztrigaszósz keveréket a serpenyőbe, és jól keverjük össze, hogy bevonja a tésztát. Ha a tésztája merev vagy ragacsos, ami megnehezíti a keverést, öntsünk egy kevés forró vizet a tésztára, hogy fellazítsa. Tálaláskor a tésztát tetszőleges szeletelt zöldhagymával díszítjük.
Megjegyzés: Fokhagymás tészta eredeti képe és receptje:budgetbytes
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés