Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Egy serpenyős mézes fokhagymás csirke hozzávalók:
6 csontos bőrös csirkecomb só ízlés szerint bors ízlés szerint 1 evőkanál sótlan vaj 3 gerezd fokhagyma 1 evőkanál barna cukor ¼ csésze méz( 85 g ) 1 teáskanál szárított kakukkfű 1 teáskanál szárított oregánó zöldbab( 450 g )
Egy serpenyős mézes fokhagymás csirke elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200˚C-ra.A csirkecombokat sóval, borssal ízesítjük.
Egy nagy, tűzálló serpenyőben közepes lángon olvasszuk fel 1 evőkanál vajat. Hozzáadjuk a csirkemellet bőrével lefelé, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Vegyük ki a csirkecombokat a serpenyőből, és tegyük félre. A felesleges zsírt öntsük le, de hagyjunk benne a szószhoz.
Adjuk hozzá a fokhagymát és keverjük meg, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a mézet, a kakukkfüvet és az oregánót, és keverjük össze. Vegyük takarékra a tüzet.
Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe. A csirkét bevonjuk a szósszal.Adjuk hozzá a zöldbabot a serpenyőbe.25 percig sütjük, vagy amíg a csirke megpuhul.
Megjegyzés: Egy serpenyős mézes fokhagymás csirke eredeti képe és receptje:tasty
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés