Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Tonhalkonzerves penne tészta hozzávalók:
olívaolaj - 2 evőkanál hagyma - 1 db 4 gerezd fokhagyma édes füstölt paprika - 1/2 tk paradicsomszósz - 400 ml húsleves vagy víz - 450 ml nyers Penne tészta - 200 g tonhalkonzerv – 2 doboz görög joghurt - 125 g petrezselyem só bors
Tonhalkonzerves penne tészta elkészítése:
Egy serpenyőben olajat hevítünk. A hagymát felaprítjuk és a forró olajban sütjük. Ezután mehet bele az aprított fokhagyma, és enyhén megpirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk. Összekeverjük, összeforraljuk. Ráöntjük a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük és főzzük kb. 2-3 percig. Felöntjük húslevessel( vagy vízzel ) és felforraljuk. Mehet bele a nyers penne tészta.Így főzzük kb. 10 percig. A tonhalkonzervekről leöntjük, kinyomkodjuk az olajat. A tésztás alapunkhoz hozzáadjuk a tonhalat. Összekeverjük. A petrezselymet felaprítjuk.A tonhalas tésztára mehet a görög joghurt és a petrezselyem. Összekeverjük és összeforraljuk.
Megjegyzés: Tonhalkonzerves penne tészta eredeti képe és receptje:youtube
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés