Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Burgonyás kenyér hozzávalók:
2 közepes nagyság burgonya 4ek cukor csipetnyi só 25dkg finomliszt
Burgonyás kenyér elkészítése:
A közepes nagyságú krumplit puhára főzzük.Csipetnyi sót adunk hozzá majd a kihűlt lében összetörjük.
Ezután adunk cukrot és a lisztet, és annyi vizet, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen.
Letakarjuk és langyos helyen 3-7 napig pihentetjük.
5 nap után a kovász kissé savanykás illatú lesz, és a felületén kis apró buborékok képződnek. Ekkor a kovász erjedésben van.
Annyit veszünk ki belőle amennyi a sütéshez kell. Ami megmaradt ahhoz egy kis vizet és lisztet adunk.
Az így megmaradt kovász hűtőben kb. egy-két hétig tartható el.
A receptet ennyiszer mentették el:3 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés