Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Párolt tök vajas morzsával hozzávalók:
1 1/2 kg gyenge spárgatök 5 dkg zsír vagy ola]
1/2 dkg só 3 dkg vaj 5 dkg morzsa
Párolt tök vajas morzsával elkészítése:
A tököt megtisztítjuk, belsejét kiszedjük, hosszában négyfelé,
majd ujjnyi darabokra vágjuk és megsózzuk. Sóban tartjuk kb.
1/2 óráig. A zsírt megforrósítjuk és a tököt beletesszük. Nagy
lángon, fedő alatt addig pároljuk, amíg átüvegesedik, közben
néhányszor megkevergetjük, vigyázva, hogy össze ne törjön. Ha
még lé van alatta, fedő nélkül is pároljuk. Tűzálló tálba tesszük,
vajban pirított morzsával megszórjuk és pár percre a sütőbe
tesszük. Önálló fogás vagy körítés, húsételek mellé.
A receptet ennyiszer mentették el:3 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés