Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Túróval töltött tök hozzávalók:
2-3 salátauborka nagyságú gyenge kis tök 25 dkg
tehéntúró (lehet a fele juhtúró) 2 tojás 5 dkg vaj 2 dl tejföl zöld kapor só
Túróval töltött tök elkészítése:
A meghámozott tököket nagyságuknak megfelelően keresztben
két-három darabba vágjuk, belsejüket kikaparjuk és gyengén
sós vízben, pár csepp ecettel csak addig főzzük, amíg átüvegesednek.
Szűrőlapáttal kiszedjük, jól lecsurgatjuk, olajjal megkent
lapos tűzálló tálba üregükkel felfelé helyezzük. A túrót szitán
áttörjük, a vajjal, tojással, apróra vágott zöld kaporral elkeverjük,
gyengén megsózzuk és a tökdarabokat megtöltjük.
Tejföllel meglocsoljuk, és 15-20 percig középmeleg sütőben átsütjük.
Hidegen is fogyasztható.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés