Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Almás pite II hozzávalók:
40 dkg liszt 2 db tojás 15 dkg vaj (vagy 12 dkg
zsír) 2 dkg élesztő 2 dl tej egy csipet só egy evőkanál cukor.
A töltelékhez: 1 kg alma 20 dkg cukor 1 késhegynyi fahéj 5 dkg darált dió 1 kanál morzsa és vaníliás porcukor a beszórásához
Almás pite II elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal vagy a zsírral, és összegyúrjuk
másfél tojással (1/2 tojást félreteszünk a kenéshez) és a
kevés cukros tejben felfuttatott élesztővel, egy kanál cukorral
és annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztánk legyen. Jól kidolgozzuk,
majd kb. 1/2 órát kelni hagyjuk. Két vékony lapot
nyújtunk belőle: az egyiket a gyengén kikent tepsibe tesszük,
meghintjük egy kevés zsemlemorzsával és a darált dióval,
erre tesszük a meghámozott, lereszelt és kinyomott almát,
megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral, beborítjuk a másik tésztalappal, megkenjük a félretett tojással, és a sütőben előbb alsó, majd felső lángon megsütjük. Ha langyosra hűlt,szeleteljük, és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.Ugyanebből a tésztából készíthetünk cseresznyés, meggyes,
barackos és szilvás pitét is. A töltelékhez a gyümölcsöt kimagozzuk,
és jól kinyomva tesszük a tésztára.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés