A töltelékhez:
1 kg magozott nyers meggy
5 dl víz
40 dkg cukor
2 csomag eperízű puding
2 dl tejszín
kevés tortadara
Feketeerdő szelet elkészítése:
A tojás sárgáját forró vízzel és porcukorral habosra keverem.
A listbe teszem bele a sütőport. A már előkészített tojás sárgáját összekeverem a sütőporos lisztel. A fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verem.
Ezután a lisztes masszához keverem. 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütöm.
A töltelék: A mag nélküli meggyet 1/2 vízzel és 40 dkg cukorral puhára főzöm. 3 csom epres pudingot 3 dl vízzel elkeverek, a tűzről levett főtt meggyhez keverem, majd pár percre még visszateszem főni, hogy besűrüsödjön.
A piskótába annyi forró tölteléket teszek, hogy a maradék tölteléket a tetejét is befedje. A tejszínt felverem és a töltelékre teszem, elsimítom. Tortadarával szórom meg.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés