Tojás fehérjét a cukorral együtt kemény habbá verjük.
A sárgáit egyenként beledolgozzuk, majd a darált diót is beleforgatjuk.
Előmelegített sütőben kb. 160 fokon sütjük meg. kb. 40 perc a sütési idő. Lisztezett tortaformába sütjük ki. Tűpróbával ellenőrizzük!
Krém:
A tejbe teszünk cukrot, citrom héjat. Így kezdjük forralni. Mielőtt felforrna, kevergetve beleszórjuk a liszttel elkevert diót.Így hagyjuk felforrni. Ezután hagyjuk kihűlni.
A 10 dkg margarint habosra kikavarjuk és összevegyítjük a diós krémmel. A tortát esszel a kész krémmel töltjük meg. Tehetünk rá tejszínhabot, darált diót a tetejére.
A receptet ennyiszer mentették el:3 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés