Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Gesztenye rolád hozzávalók:
A roládhoz:
4 db tojás 8 dkg liszt
8 dkg cukor 2 evőkanál víz só A töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza
2.5 dl tejföl 1-2 evőkanál porcukor 2-3 evőkanál rum
1 marék meggybefőtt magozva
Gesztenye rolád elkészítése:
A tojássárgáját kevés cukorral habossá verjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a sót. A tojásfehérjét is habbá verjük. Amikor ez is megvan finoman összekeverjük az előző masszával. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Amikor kivettük a sütőből feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
A kimagozott meggyet rumba áztatjuk. Utána lecsepegtetjük róla. A gesztenyét hagyjuk kiolvadni. Ehhez adjuk hozzá:porcukor,tejföl, rum.Összedolgozzuk. Az így kapott masszát kenjük a tésztára. A meggyet a tésztánkra kb 4 centiként helyezzük el. Kevés masszát hagyunk a külsejére.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés