Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Gesztenyekrémes rolád hozzávalók:
A piskóta:
6 tojás 6 ek cukor 3 ek kakaópor 6 ek rétesliszt 3 ek rum 1/2 kk szódabikarbóna
só Krémhez:
1 tojás 2 ek étkezési keményítő (esetleg vaníliás vagy tejszínes pudingpor) 3 dl tejszín 4 ek cukor 1 ek vaníliás cukor
25 dkg gesztenyemassza
15 dkg vaj
Gesztenyekrémes rolád elkészítése:
A piskóta:A piskóta összetevőit összegyúrjuk a rétesliszt és a tojásfehérjéből készült hab kihagyásával. Amikor megvagyunk csak ezután adjuk hozzá az előzőekben kihagyott 2 összetevőt.
( tojásfehérjehab és rétesliszt. )Amikor megsült egy vizes konyharuhával felcsavarjuk. Így hagyjuk hagy hűljön ki.
A krém: A tojást felverjük. Majd összekeverjük a keményítővel és a tejszínnel.
Folyamatosan kell kevergetni. Addig főzzük amíg be nem sűrűsödik. Teszünk még bele cukrot is.
Így hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, adjuk hozzá a gesztenyét és a vajat. Alaposan kihabosítjuk. Amikor minden kihűlt, akkor a tésztát kicsavarjuk és a krémet tesszük bele, és újra felcsavarjuk. A tetejére szórhatunk gesztenye forgácsot is.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés