Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Tepsis sült csirke hozzávalók:
6 1/2 evőkanál Ouzo 1/4 csésze olívaolaj
3 evőkanál frissen facsart narancslé 3 evőkanál frissen facsart citromlé 2 evőkanál mustár 3 evőkanál világos barna cukor vagy méz 2 teáskanál só frissen őrölt bors 8 csirkecomb ( vagy vegyesencomb és dobverő )
4 darab mandarin néhány szál kakukkfű 2-3 közepes hagyma 2 1/2 teáskanál édeskömény kicsit összetörve
Tepsis sült csirke elkészítése:
Egy nagy keverőtálban habverővel összekeverjük a Ouzót, olajat, narancsot és a citrom levet, mustárt, barna cukrot és a sót.Frissen őrölt borssal ízlés szerint ízesítjük. ( Annyi szószt kell csinálni, hogy legyen mivel locsolni sütés közben... )Egy külön tálban keverünk még szeletelt mandarint, a hagymát, a kakukkfűt és a morzsolt édesköményt. Majd a csirkét ebben pácoljuk.A csirkét leöntjük a előzőleg elkevert szósszal a csirke tetejére mehet a mandarinos rész. Minimum néhány órát, de akár egy napot is hagyjuk állni benne ( de gyakran forgatjuk ). Előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig. Utána megnézzük, hogy pirul-e már a bőre. Amennyiben már kezd pirulni akkor, lekapcsoljuk a sütőt. Becsukjuk ajtaját és így hagyjuk bent még kb. 20 percig.
Megjegyzés: Az eredeti recept és kép:alexandracooks.com
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés