Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Őszi sütőtökös édes tekercs hozzávalók:
1 csésze cukor 3 nagy tojás 1 is tök ¾ csésze liszt
½ tk. szódabikarbóna ½ tk. sütőpor ½ tk. fahéj ½ tk. őrölt szegfűszeg 3 evőkanál. porcukor (liszt meghintésére)
Egy tálba tegyünk: cukrot, tojást, tököt.Addig keverjük míg a keverék sima nem lesz. Ezután mehet bele a liszt, szódabikarbóna, sütőpor, a fahéj, őrölt szegfűszeg, és a porcukor.Ismét simára keverjük. Egy tepsit beolajozunk és sütőpapírt teszünk bele. A sütőpapírt is megolajozzuk, és meghintjük liszttel. ( tehát a sütőpapír alatt, a sütőpapírt is olajozzuk. )Ezután öntsük a tökös keveréket bele, és előmelegített sütőben süssük 190 fokon kb. 10-15 percig.Sütés közben elkészítjük a tölteléket. Egy tálba tesszük:krémsajt, porcukor, vaj, vanília. Kézi mixerrel összekeverjük. A készre sült tésztát borítsuk ki fejjel lefelé egy konyharuhára.Tehát az alja legyen felül. A konyharuha segítségével tekerjük fel és hagyjuk így kb. 1 órán keresztül hűlni. Utána szépen lassan tekerjük ki vissza. A krémet kenjük el egyenletesen rajta. Ismét tekerjük fel, de már a konyharuha nélkül.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés