Elkészítési idő: 90 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Göngyölt sajtos csirkemell hozzávalók:
4 csont nélküli; bőr nélküli csirkemell só ízlés szerint bors ízlés szerint fokhagyma vöröshagyma 16 szelet sajt sonka szeletelve hájas tészta ¼ csésze mustár 1 felvert tojás
Göngyölt sajtos csirkemell elkészítése:
Megszórjuk a csirkemellet sóval, borssal, préselt fokhagymával és reszelt hagymával, egyenletesen...Lefóliázva a csirkemelleket kiklofoljuk. Távolítsuk el a műanyag csomagolást, és helyezzünk egy réteg szeletelt sajtot, aztán sonkát, majd még egy réteg szeletelt sajtot.Csavarjuk fel a csirkemelleket és minden fóliázzuk be egyesével. Ezután hűtőben 30 percig pihentetjük. A hájas tésztát nyújtsuk ki.Utána mustárral jól kenjük meg. Ebbe a hájas tészta göngyöljük fel a csirkemelleket( mindegyiket külön külön ). Helyezze a csirke tekercseket egy zsírozott tepsibe, és minden oldalát tojással kenjük be. Villával "csíkokat" húzunk a tésztára. ( óvatosan ).Előmelegített sütőben kb 200 fokon kb. 35 percig sütjük. ( akkor jó mikor sötétbarna. )
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés