Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Sajtburger burgonyapogácsa hozzávalók:
500 g marhahús 2 teáskanál só 1 1/2 teáskanálnyi paprika 10 szelet szalonna főzve és apróra vágva 1/2 csésze reszelt cheddar sajt 1 teáskanálnyi darált vagy reszelt fokhagyma 6 csésze burgonyapüré
3 tojás 2 csésze liszt 2 csésze zsemlemorzsa 1/3 csésze szezámmag olíva sütésre
Sajtburger burgonyapogácsa elkészítése:
Egy nagy tálban össze kell kevernünk a marhahúst, a sót, a paprikát és a fokhagymát. Vegyünk körülbelül 1-2 evőkanálnyi keveréket, és simítsuk be a mini húspogácsának. Ismételjük meg a maradék keverékkel addig amíg el nem fogy.Mindegyik marhahús pogácsát pörköljük egy kis olajban egy serpenyőben közepes lángon.
Keverjük össze burgonyapürét, reszelt cheddarral, szalonnával, sóval és paprikával.
A tört burgonyát "gyurmázzuk" össze egy tenyérnyi nagyságúakra.A közepébe rakunk egy húspogácsát és egy sajtszeletet. Ráhatjuk a maradék burgonyát és egy kész "pogácsát" kell kapnunk. perig hagyjuk pihenni őket. A szezámmagot hozzáadjuk a zsemlemorzsához.
Panírozzuk be a pogácsákat:liszt, majd tojás, majd zsemlemorzsa. forró olajban aranybarnára sütjük.
Megjegyzés: Az eredeti recept és a kép a Sajtburger burgonyapogácsához:twistedfood
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés