Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: drága
Boros marhahús( leves ) hozzávalók:
kb. 70-80 dkg kicsontozott marhahús felkockázva frissen őrölt fekete bors 2 evőkanál növényi olaj 1 hagyma apróra vágva 1 evőkanál vaj 2 evőkanál liszt 2 csésze Merlot bor 2 csésze marhahúsleves 2 sárgarépa
2 zeller friss kakukkfű 1 babérlevél
Boros marhahús( leves ) elkészítése:
A marhahús kockákat sózzuk és borsozzuk. Felmelegítjük az olajat. Ebbe rakjuk a marhahúst és sütjük minden oldalról( kb.10-15 percig )ezután kitesszük egy tányérra.
Az olajba rakjuk a hagymát, a vajat és egy csipet sót. Megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a lisztet és kb. 3-4 percig főzzük. Beleöntjük a Merlotot, pároljuk és főzzük, amíg a bor felére nem csökken, kb. 10 percig.Add hozzá a marhahúst,marhahús alaplevet, a sárgarépát, a zellert, a kakukkfürtöket, a babérlevelet és a sót.Fedéllel fedjük le , és pároljuk 1 1/2 óra alacsonyan lángon, amíg a hús majdnem megpuhul.Távolítsuk el a fedőt, és pároljuk fedetlenül, amíg a hús puha nem lesz,körülbelül 30 perccel tovább. Sózzuk és borsozzuk...
Megjegyzés: Az eredeti marhahúsos recept és kép:allrecipes
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés