140 g vaj 3 nagy alma 2 evőkanál méz
csipetnyi fahéj csipetnyi vegyes fűszer 1 felvert tojás vanília fagyi vagy puding
Almás pite ( kicsit másként ) elkészítése:
Melegítsük fel a sütőt kb. 200 ° C / 180 ° C-ra A sütemény elkészítéséhez egy nagy keverőedénybe öntsük a lisztet, és adjunk hozzá vajat vagy margarint. Az ujjaiddal keverjük össze.Adjunk hozzá 3 evőkanálnyi vizet. Egyszerre mindig csak egyet. Addig gyúrjuk amíg egy "labda nem lesz."Tegyük be a hűtőbe kb. 30 percre pihenni.
kimagozzuk az almákat és egyenlő darabokra vágjuk fel. Tegyük bele a csatos tortaformába. Öntsük le mézzel, szórjuk meg csipetnyi vegyes fűszerrel és 2 teáskanálnyi vízzel. Kivesszük a hűtőből a tésztát és kinyújtjuk egy lisztezett nyújtófán. A kinyújtott tésztát tegyük rá az almakeverékre. Vágjuk le a kilógó részeket. A levágott részeket valamilyen formára megcsinálva tehetjük a süti tetejére is akár. A sütemény széleit nyomkodjuk le. Szurkáljuk meg a tetejét, hogy sütés közben a levegő ki tudjon szökni. Tojással megkenjük a tetejét.Sütjük a pitét a sütőben 20-30 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Tálaljuk mondjuk vanília pudinggal...
Megjegyzés: Az eredeti almás pite receptje és a kép:bbcgoodfood
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés