További oldalaink: profHOUSE.hu minden ami ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  Hirsumma.info A hírgyűjtő...  -  rpass.hu Kijelentkezve...

Kijelentkeztél a Sussunk-fozzunk.hu-ról Receptek feltöltéséhez vagy elmentéséhez jelentkezz be.

Regisztráció
BELÉPÉS
Nincs még rPass-od?? regisztrálj...és máris elkészítheted a saját szakácskönyved!!






Serpenyőben sült csirke gombamártással Recept

Jelenleg itt vagy:Főoldal > Receptek fogások alapján > Húsételek - További csirke receptek * Még több:Egyszerű receptek

Serpenyőben sült csirke gombamártással


Serpenyőben sült csirke gombamártással
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Serpenyőben sült csirke gombamártással hozzávalók:

2 evőkanál olaj
6 nagy csirkecomb( így 6 comb és 6 alcomb )
700ml húsleves (vagy víz)
50 g vaj
1 hagyma apróra vágva
400 g vegyes vadon termő gomba
300ml száraz fehérbor
284 ml-es zsíros tejszín

Serpenyőben sült csirke gombamártással elkészítése:

Melegítsük az olajat egy nagy tapadásmentes serpenyőben . Sütjük a combokat 8-10 percig, csak a bőrös oldalán, amíg aranybarna nem lesz, majd helyezzük egy edénybe. Süssük az alsócombokat is kb. 5 percig mindkét oldalon, és adjuk hozzá a másikhoz.Öntsük rá a csirkehúslevest. Annyit kell ráönteni a húslevesből, hogy ellepje. ( esetleg egy kis vízzel felönthetjük. ) Forraljuk fel, és fedjük le, enyhén nyitva hagyva a fedelet. Főzzük kb. 30-35 percig, amíg a csirke meg nem fő. Amíg a csirke lassan fő, engedjük le az olajat a serpenyőből. Melegítsük fel a vajat serpenyőben és adjunk hozzá hagymát. A hagymát sütjük 5 percig, amíg lágy, de nem színeződik el. Adjuk hozzá a gombát, majd süssük 3 percig, amíg megpuhulnak és csodálatosan illatozni nem fognak. Öntsük rá a fehér bort, és 6-8 percig gyorsan forraljuk, amíg kétharmadával nem csökken. Kapcsoljuk ki a lángot és hagyjuk, amíg a csirke meg nem fő. Miután a csirkecombok készre főttek, szűrjük le a serpenyőbe a hagymát, a gombát és a fehér bort, forraljuk vissza, és kétharmadával csökkentsük, amíg vastag és szirupos nem lesz. Öntsünk rá a zsíros tejszínt, forraljuk fel, főzzük, ha akarjuk, majd öntsük csirkére. Melegítsük a csirkét a szószban 2-3 percig, majd kapcsoljuk ki alatta a tüzet, és hagyjuk néhány percig tálalás előtt állni. Ez egy aromás és gyönyörű megjelenésű étel...

Megjegyzés:
Tejszínes csirke és gomba étel - mesés francia szezonális recept A Serpenyőben sült csirke gombamártással receptje és a képe eredetileg:bbcgoodfood



képfeltöltés

print Nyomtatás Hírsumma
Összes hozzászólás ( Serpenyőben sült csirke gombamártással ):0 db

Recept videók

Bundáskenyèr gyorsan olaj nèlkül:) Video

Hasonló receptek


Saját jegyzet a Serpenyőben sült csirke gombamártással recepthez

Ehhez a funkcióhoz be kell jelentkezni!
Bejelentkezés nélkül nem történik mentés!





Tetszett a Serpenyőben sült csirke gombamártással recept, akkor kövess minket közösségben is...





Alkalmi receptek

Karácsonyi receptek

Szilveszteri receptek

Húsvéti receptek

Farsangi receptek

Hírlevél
Hírlevelünkre való felíratkozás...



Adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom!

Hozzájárulok, hogy számomra a Sussunk-fozzunk.hu a továbbiakban hírlevelet küldjön.






 


Kövess minket!!


hirdetes



profJOB.hu ha jó állást,karriert akar...





sajtokozlemények
Impresszum
hírlevélre felíratkozás
honlaptérkép
rólunk
fórum
Adatvédelmi nyilatkozat

https://sussunk-fozzunk.hu