További oldalaink: profHOUSE.hu minden ami ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  Hirsumma.info A hírgyűjtő...  -  rpass.hu Kijelentkezve...

Kijelentkeztél a Sussunk-fozzunk.hu-ról Receptek feltöltéséhez vagy elmentéséhez jelentkezz be.

Regisztráció
BELÉPÉS
Nincs még rPass-od?? regisztrálj...és máris elkészítheted a saját szakácskönyved!!






Francia almatorta Recept

Jelenleg itt vagy:Főoldal > Receptek fogások alapján > Sütemények,édességek(desszertek) - További almatorta receptek * Még több:Egyszerű receptek

Francia almatorta


Francia almatorta
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Francia almatorta hozzávalók:

A piskóta rész: 1 1/3 csésze liszt
1 csipet
1/2 csésze vaj ( lágyítva )
1 tojássárgája
3 evőkanál hideg víz; vagy amennyit felvesz

A töltelék:( frangipane: ) 1/2 csésze lágy vaj
1/2 csésze cukor
1 felvert tojás
1 tojássárgája
1 evőkanál alma pálinka
2/3 csésze őrölt mandula
2 evőkanál liszt
4 közepes édes alma - hámozva; kimagozva; vékonyra szeletelve
1 teáskanál cukor díszítésre
1/4 csésze sárgabarack zselé( lekvár )

Francia almatorta elkészítése:

Egy közepes tálban keverjük össze 1 1/3 csésze lisztet és sót. Adjuk hozzá a vajat, 1 tojássárgáját és vizet, és keverjük addig, amíg a keverék nagy morzsákat nem képez. Ha túl száraz keverjünk több vizet hozzá. Gyúrjuk a tésztát egy golyóba, és csomagoljuk be műanyag csomagolással. Hűtsük legalább 30 percig, vagy amíg szilárd nem lesz. Ez a rész legfeljebb három nappal korábban megtehető. A frangipán elkészítéséhez krémesítsük össze a vajat és 1/2 csésze cukrot egy közepes tálban, amíg nem lesz könnyű és lágy. Fokozatosan keverjük össze a tojást és a fennmaradó tojássárgáját egyenként. Keverjük hozzá az almapálinkát. Keverjünk hozzá 2 evőkanál lisztet az őrölt mandulába, majd keverjük hozzá a tésztához. Félretesz, mellőz. Nyújtsuk ki a tésztát kb. 30 cm körbe egy enyhén lisztezett felületen. Kb. 25 cm torta vagy pite serpenyőbe tegyük bele. A tésztát nyomjuk le az aljára és az oldalára. Tegyük vissza a tésztát a hűtőszekrénybe, hogy lehűljön, amíg megszilárdul. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. A frangipánt a hűtött süteménybe egyenletes rétegben terítsük el. Az almaszeleteket helyezzük átfedő spirálmintára. Mindegyik szeletnek az egyik szélét be kell nyomni a frangipánba, amíg az meg nem érinti a tészta alapját, majd átfedni az előző szelettel. ( külső szélről kezdjük, és haladunk a közepe felé ) Helyezze a tortát a tepsi tetejére és az előmelegített sütőbe tesszük. Süssük 15 percig, vagy amíg a töltelék megbarnul. Csökkentse a sütő hőmérsékletét kb. 180 fokra. Süssük még 10 percig, majd megszórjuk a cukorral a torta tetejét. Visszatesszük a sütőbe további 10 percig, vagy amíg a cukor enyhén karamellizálódik. Hagyjuk kihűlni, és tálalás előtt melegítsük fel a baracklekvárt.Amikor folyékony ráöntjük a tortára.

Megjegyzés:
Az eredeti recept és kép a Francia almatortához:allrecipes



képfeltöltés

print Nyomtatás Hírsumma
Összes hozzászólás ( Francia almatorta ):0 db

Recept videók

Zöldsèg nap:) Video

Hasonló receptek


Saját jegyzet a Francia almatorta recepthez

Ehhez a funkcióhoz be kell jelentkezni!
Bejelentkezés nélkül nem történik mentés!





Tetszett a Francia almatorta recept, akkor kövess minket közösségben is...





Alkalmi receptek

Karácsonyi receptek

Szilveszteri receptek

Húsvéti receptek

Farsangi receptek

Hírlevél
Hírlevelünkre való felíratkozás...



Adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom!

Hozzájárulok, hogy számomra a Sussunk-fozzunk.hu a továbbiakban hírlevelet küldjön.






 


Kövess minket!!


hirdetes



profJOB.hu ha jó állást,karriert akar...





sajtokozlemények
Impresszum
hírlevélre felíratkozás
honlaptérkép
rólunk
fórum
Adatvédelmi nyilatkozat

https://sussunk-fozzunk.hu