Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: nagyon egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Könnyű pácolt csirke hozzávalók:
500 g bőr nélküli csont nélküli csirkecomb A páchoz:1 citrom kicsavart leve 2 teáskanál őrölt kömény 2 teáskanál paprika
1-2 teáskanál csípős chili por 200 g natúr joghurt
2 evőkanál olaj 1 nagy hagyma apróra vágva 3 gerezd fokhagyma aprítva 1 zöld chili ropogós és apróra vágott (opcionális) hüvelykujjú gyömbérdarab reszelve 1 teáskanál garam masala indiai fűszerkeverék 2 teáskanál ground fenugreek( opcionális fűszer ) 3 evőkanál paradicsompüré 300ml csirkehús alaplé 50 g pirított mandulaA tálaláshoz:rizs friss koriander
Könnyű pácolt csirke elkészítése:
Egy közepes tálban keverjük össze az összes pác összetevőt és ízesítjük. Vágjuk a csirkét harapás méretű darabokra, és keverjük el a pácot. Fedjük le és hűtsük le a hűtőszekrényben 1 órán keresztül vagy egy éjszakán át.
Melegítsünk egy nagy serpenyőben olajat. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, a zöld chili-t, a gyömbért és fűszerek felét. Sütjük közepes lángon 10 percig, vagy amíg lággyá nem válik.
Adjuk hozzá a fűszerek maradék részét a paradicsompürével, főzzük további 2 percig, majd adjuk hozzá az alaplét és a pácolt csirkét. Főzzük 15 percig, majd adjuk hozzá a tálba maradt pácot. Pároljuk 5 percig, majd megszórjuk a pirított mandulával. Tálaljuk rizzsel, naan kenyérrel, chutney-vel, korianderrel és limemmal...
Megjegyzés: Könnyű vajas csirke eredeti receptje és képe:bbcgoodfood
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés