Főzzük a tésztát a csomagoláson leírtaknak megfelelően. Egy edényben süssük meg a kolbászt, marhahúst és a hagymát kb. 8-10 percig. Adjuk hozzá utána a fokhagymát, és főzzük kb. 1 percig.
Keverjük hozzá a zúzott paradicsomot, a sűrített paradicsomot, a vizet, a cukrot, 3 evőkanál petrezselymet, bazsalikomot, édesköményt, 1/2 teáskanál sót és borsot; felforraljuk. Vegyük takarékra a lángot; pároljuk, fedetlenül, 30 percig, alkalmanként kevergessük.
Egy kis tálban keverjük össze a tojást, a ricotta sajtot és a megmaradt petrezselymet és a sót.
Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. 30*20 cm porcelán sütőtál aljába tegyünk a húsos masszából. Mehet rá 3 db tészta és a ricotta keverék egyharmadával. Meghintjük 1 csésze mozzarella sajttal és 2 evőkanál parmezán sajttal. Ismételjük meg a rétegeket kétszer. Tetejére maradék húsmártással és sajtokkal (az edény tele lesz).
Süssük lefedve, 25 percig. Fedetlenül süssük kb. 25 percig tovább. Tálalás előtt hagyjuk állni 15 percig.
Reszelt parmezánnal tálaljuk.
Megjegyzés: Egyszerű salátával vagy fokhagymás kenyérrel fogyaszthatjuk.
Legjobb lasagna receptje és képe eredetileg:tasteofhome
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés