Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: drága
Mézes mázas sonka hozzávalók:
¾ csésze vizet; vagy amennyi szükséges 2 egész csillagánizs 12 egész szegfűszeg ( ízlés szerint ) 1 (kb. 3 kg) sonka 1 csésze barna cukor ¼ csésze méz 2 evőkanál Dijon mustar 2 evőkanál rizsecet
1 ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors ½ teaspoon Worcestershire szósz 1 csipet cayenne bors
Mézes mázas sonka elkészítése:
Melegítse elő a sütőt 165 °C.
Öntsünk vizet, csillagánizst és szegfűszeget a serpenyő aljába. Helyezzünk egy rácsot a serpenyőbe a víz, az ánizs és a szegfűszeg fölé; tegyük sonkát rá. Irdaljuk be a sonkát.
Süssük a sonkát az előmelegített sütőben 20 percig. A barna cukrot, a mézet, a mustárt, az ecetet, a fekete borsot, a Worcestershire-i mártást és a cayenne-borsot habosra keverjük egy tálban, amíg a máz sűrű, sima állagú nem lesz.
Ecsettel egész sonkát megkenjük. Folytatjuk a sonka sütését, 20 percenként újrakenjük, amíg a máz arany színű nem lesz( kb. 2 óra 10 perc ) Húshőmérséklet-mérő, amelyet a sonka középre belenyomunk, kb. 54 °C-os értéket kell mutatnia.
Konyhai fáklyával melegítsük a mázat a sonkán, amíg ropogós és karamellás nem lesz, kb. 2–5 percig.
Megjegyzés: A mézes mázas sonka eredeti receptje és képe: allrecipes
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés