Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Paradicsom télire hozzávalók:
Két 1.5 literes üveghez:
1600g paradicsom 1.5 liter vizet 15 gerezd fokhagyma
Pác:1.5 l vízhez 1 1⁄2 evőkanál só 4 1⁄2 evőkanál cukor 1.5 literes pohárhoz:
5 db fekete bors
½ teáskanál mustármag (opcionális) 3-4 teáskanál fokhagyma (kevesebb adható hozzá) 6 teáskanál ecet
Paradicsom télire elkészítése:
Sterilizáljuk le a fedőket és az üvegeket.
Egészben tegyük bele a paradicsomokat.( Előtte finoman megmossuk )
Vizet forralunk és ráöntjük a paradicsomokra. Annyit kell beleönteni üvegenként, hogy ellepje a paradicsomot. Rátesszük a fedőket és kb. 10-15 percig állni hagyjuk.
Addig a fokhagyma gerezdeket reszeljük le. Amikor letelt az idő akkor a vizet öntsük a paradicsomokról egy serpenyőbe. Elkészítjük a pácot. Mehet bele a só, cukor és összekeverjük, és felforraljuk.
Az üvegbe rakjuk a szemes borsot, mustármagot, fokhagymát,ecetet.Erre öntsük rá a forrásban lévő páclevet. Erősen tegyük rá a fedelet. Ellenőrizzük, hogy nem szivárog-e, jól lezár.Fordítsuk fejjel lefelé és takarjuk be. Dunsztoljuk:) Télen kíváló finomság...:)
Megjegyzés: Egyszerű recept a konzerv paradicsomhoz, amelyet nyáron elkészíthetünk, és télen élvezhetjük az ízét. Meg fogunk lepődni, milyen egyszerű elkészíteni ezeket a paradicsomokat. A havas paradicsom nagyon látványosan néz ki, ízük pedig senkit sem hagy közömbösnek.
Az eredeti recept és kép a Paradicsom télire recepthez:youtube
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés