További oldalaink: profHOUSE.hu minden ami ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  Hirsumma.info A hírgyűjtő...  -  rpass.hu Kijelentkezve...

Kijelentkeztél a Sussunk-fozzunk.hu-ról Receptek feltöltéséhez vagy elmentéséhez jelentkezz be.

Regisztráció
BELÉPÉS
Nincs még rPass-od?? regisztrálj...és máris elkészítheted a saját szakácskönyved!!






Paprika és padlizsán télen Recept

Jelenleg itt vagy:Főoldal > Receptek fogások alapján > Befőzés - További télire receptek * Még több:Egyszerű receptek

Paprika és padlizsán télen


Paprika és padlizsán télen
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Paprika és padlizsán télen hozzávalók:

1 kg padlizsán
3 liter víz
1 evőkanál
1 kg paprika
50 g fokhagyma
Pác:1 l víz
50 g
150 gramm cukrot
180-200 ml napraforgóolaj
100-110 ml 10% ecet
10-12 szem szegfűbors
3-4 babérlevél
petrezselyem (vagy kedvenc gyógynövények)

Paprika és padlizsán télen elkészítése:

A padlizsánt megpucoljuk. Ezután kb. 5-6 cm vastag szeletekre vágjuk fel. 3 liter vízbe rakjunk 1 evőkanálnyi sót. Ebben a vízben áztatjuk a padlizsánt kb 20-30 percig. Addig a paprikát kimagozzuk és nagyobb darabokra vágjuk fel. 50 gramm fokhagymát csíkokra vágjuk fel.
Pác: Egy fazékba öntünk 1 liter vizet, 50 gramm sót, 150 gramm cukor, 180-200 ml olaj,100-110 ml ecet, 3-4 babérlevél, 10-12 egész szegfűbors...forraljuk fel. a padlizsánról leöntjük a vizet, és a padlizsánt leöblítjük. Tegyük a paprikát a már forrásban lévő páclevünkbe. Ismét forraljuk fel, és forraljuk kb. 1 percig. Vegyük ki a paprikát, és a padlizsánnal ismételjük meg. Tisztítsunk meg 3 darab 720 ml befőttesüveget. Ezek aljára tegyünk egy réteg padlizsánt. Erre mehet egy réteg paprika, egy réteg fokhagyma, petrezselyem . A legtetejére egy réteg padlizsán. Ezeket mind nyomkodjuk le az üveg aljára. Utána megismételjük az előző rétegezést. Jó szorosan nyomkodjuk meg, és addig rétegezzük amíg tele nem lesz az üveg. Felforraljuk a pácot, és ezt a forrásban lévő pácelvet merjük rá a zöldségekre. Annyit, tegyünk bele, hogy ellepje. Töröljük le az üvegek száját, és a fedőt csak lazán tegyük rá. Egy magas falú edény aljára konyharuhát teszünk, és erre tesszük rá az üvegeket. Az edénybe forró vizet öntünk. Forraljuk fel...kb. 15 percig forraljuk. Most szorosan rácsavarjuk a fedelüket. Fejjel lefelé fordítva az üvegeket letakarjuk amíg teljesen kihűlnek.

Megjegyzés:
Paprika és padlizsán télen eredeti receptje és képe:youtube



képfeltöltés

print Nyomtatás Hírsumma
Összes hozzászólás ( Paprika és padlizsán télen ):0 db

Recept videók

Reggeli pizza:) Video

Hasonló receptek


Saját jegyzet a Paprika és padlizsán télen recepthez

Ehhez a funkcióhoz be kell jelentkezni!
Bejelentkezés nélkül nem történik mentés!





Tetszett a Paprika és padlizsán télen recept, akkor kövess minket közösségben is...





Alkalmi receptek

Karácsonyi receptek

Szilveszteri receptek

Húsvéti receptek

Farsangi receptek

Hírlevél
Hírlevelünkre való felíratkozás...



Adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom!

Hozzájárulok, hogy számomra a Sussunk-fozzunk.hu a továbbiakban hírlevelet küldjön.






 


Kövess minket!!


hirdetes



profJOB.hu ha jó állást,karriert akar...





sajtokozlemények
Impresszum
hírlevélre felíratkozás
honlaptérkép
rólunk
fórum
Adatvédelmi nyilatkozat

https://sussunk-fozzunk.hu