Öblítsük le 1.5 kg bordát és alaposan szárítsuk meg.
Tisztítsuk meg a sertésbordát. Utána mind két oldalon megsózzuk, megborsozzuk. Dörzsöljük meg minden oldalát fokhagymával.
Utána egy tepsi alját kibéleljük alufóliával. Erre tegyünk egy rácsot. Erre mehet rá a sertésborda. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 30-40 percig sütjük. Ezután kivesszük a bordákat és megszórjuk rozmaringgal. Csavarjuk be két réteg alufóliával. Visszatesszük a sütőbe kb. most is 200 fokra és sütjük tovább kb. 50-60 percig.
Addig készítsük el a mártást. Egy serpenyőbe teszünk 3 evőkanál ketchupot, 3 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál mustár, 1 teáskanál méz.Ezt jól összekeverjük. Felforraljuk. 5 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett. Amikor letelt az 50-60 perc megkenjük a már kész mártással. Ezt követően sütjük még kb. 10-15 percig kb. 180 fokon alufólia nélkül.
Megjegyzés: A sertésborda sütve eredeti képe és receptje:youtube
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés