Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Tandoori csirke hozzávalók:
1/2 c. sima joghurt 2 gerezd fokhagyma lereszelve
1/2 evőkanál reszelt friss gyömbér 1 evőkanál paprika 1 tk. garam masala 1/2 tk. őrölt kurkuma 1/2 tk. őrölt koriandermag 1/4 tk. Cayenne
1 evőkanál. friss citromlé
4 kis csirkecomb 1 evőkanál olívaolaj só bors
2 kis vöröshagyma 1-1.5 cm vastag szeletekre vágva citromszeletek és friss koriander a tálaláshoz
Tandoori csirke elkészítése:
Egy közepes tálban keverjük össze a joghurtot, a fokhagymát, a gyömbért, a paprikát, a garam masala-t, a kurkumát, a koriandert, a cayenne paprikát és a citromlevet. Adjuk hozzá a csirkét, és forgassuk meg bevonatba, és hagyjuk állni 20 percig (legfeljebb 4 óráig).
Kenjük be olajjal a légsütő kosarát. A csirkemellet kivesszük a pácból, 1/2 teáskanál sóval ízesítjük, és bőrös felével felfelé kosárba rendezzük. Levegőn kb. 200°C-on sütjük kb. 12 percig.
A hagymát olajjal meglocsoljuk és még megszórjuk 1/4 teáskanál sóval és borssal, majd szórjuk szét a csirkedarabokra. Légkeverésen addig sütjük, amíg a csirke megpuhul, a hagyma pedig aranybarna nem sül és puha nem lesz, kb. 8-12 percig.
Tegyük a tálra a citromkarikákkal együtt, és ízlés szerint szórjuk meg korianderrel.
Megjegyzés: Tandoori csirke eredeti receptje és a hozzá tartozó képe:goodhousekeeping
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés