Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Serpenyőben sült csirkemell hozzávalók:
4 csont nélküli bőr nélküli csirkemell kóser só ízlés szerint ízlés szerint őrölt fekete bors ⅓ csésze liszt 1 teáskanál szárított petrezselyem 1 teáskanál őrölt paprika 1 teáskanál reszelt fokhagyma ½ teáskanál reszelt hagyma ½ teáskanál szárított bazsalikom 3 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál sótlan vaj citrom vagy lime szeletek választható tálaláshoz
friss petrezselyem választható díszítéshez
Serpenyőben sült csirkemell elkészítése:
Főzés előtt 15 perccel vegyük ki a csirkemellet a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékleten állni. Helyezzük a melleket két darab műanyag fólia közé, és mindegyiket egyenletes vastagságúra kloffoljuk. Papírtörlővel szárítsuk meg mindegyik mellet, majd ízesítsük ízlés szerint sóval és borssal.
Egy sekély keverőtálban keverjük össze a lisztet, a szárított petrezselymet, a paprikát, a fokhagymát, a hagymát, a bazsalikomot, valamint ízlés szerint sót és borsot; jól felverjük.
A csirkedarabokat egyenként átforgatjuk a liszten. Rázzuk le a felesleget, majd tegyük tányérra.
Melegítsünk fel 1½ evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőben közepesen magas lángon. Amikor az olaj forr, adjunk hozzá 2 szelet csirkét a serpenyőbe. Zavartalanul főzzük 4-5 percig, majd fordítsuk meg a csirkét. Olvasszuk fel 1 evőkanál vajat a serpenyőben, és főzzük további 5-6 percig, vagy amíg a belső hőmérséklet el nem éri a kb. 80°C-ot.
Tegyük ki a csirkemelleket egy tányérra, és fedjük le, hogy melegen tartsák. Ismételjük meg a maradék csirkével.
Amikor az összes csirke megsült és legalább 10 percig pihent, tegyük át vágódeszkára, és szeleteljük fel, vagy tálaljuk tetszés szerint.
Megjegyzés: Az eredeti recept és kép a Serpenyőben sült csirkemellnek:easychickenrecipes
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés