Elkészítési idő: 15 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Lencsesaláta zöldségleves alappal hozzávalók:
1 ½ csésze száraz barna lencse 4 csésze zöldségleves
1 teáskanál kóser só 1 csésze negyedekre vágott koktélparadicsom 1 csésze finomra vágott kigyóuborka ¼ csésze apróra vágott vöröshagyma ¼ csésze szárított paradicsom durvára vágva 2 csésze rukkola (vagy apróra vágott spenót) 2 evőkanál fehérborecet 2 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál olaj ½ evőkanál kristálycukor ½ evőkanál dijoni mustár 1 teáskanál szárított oregánó
½ teáskanál fokhagymapor ¼ csésze feta sajt díszítéshez (opcionális)
Lencsesaláta zöldségleves alappal elkészítése:
Egy nagy serpenyőben pároljuk a lencsét a levessel és ½ teáskanál sóval 15-20 percig, amíg megpuhul. Egy szűrőedénybe szűrjük le őket, majd hagyjuk 5 percig hűlni.
Egy közepes tálban keverjük össze a fehérborecetet, az olívaolajat, az olajat , a kristálycukrot, a dijoni mustárt, az oregánót, a fokhagymaport és a ½ teáskanál sót.Amikor a lencse kihűlt, egy nagy tálban összekeverjük az öntettel és a paradicsommal, uborkával, lilahagymával, aszalt paradicsommal és rukkolával. Ízlés szerint adjunk hozzá feta sajtot (ha feta nélkül tálaljuk, kóstoljuk meg, és ha szükséges, tegyünk bele néhány csipet sót). Azonnal tálaljuk, vagy akár 5 napig hűtőben tároljuk.
Megjegyzés: Lencsesaláta zöldségleves alappal eredetileg (kép, recept):acouplecooks
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés