A töltelékhez beáztatok 3 zsemlét vegetás tejbe, majd kinyomkodom és hozzáadok 3 nyers tojást. Egy csokor petrezselymet összeaprítok, egy szem vöröshagymát apróra vágok, valamint a gombával együtt kis zsiradékon megdinsztelem. Majd az áztatott zsemléhez adom, és fűszerezem ételízesítővel, borssal, csipetnyi majoránnával, fokhagymával. Az egészet jól összedolgozom és kb. 10 percig állni hagyom. Addig megfőzöm a maradék két tojást keményre.
A dagadót felszúrom(érdemes a hentest megkérni, hogy tegye meg) és megtöltöm a masszával, majd beledugom a két főtt tojást is. Szükség szerint hústűvel, esetleg fogpiszkálóval bezárom.
Kívülről sózóm, borsozom, fokhagymázom, piros arannyal megkenem, kevés köménymaggal hintem. A tepsibe zsírban sütöm, kevés vizet adok hozzá. Mellé vágok egy vöröshagymát, egy szem paprikát. Lefedve kb. 40 percig párolom fólia alatt, majd levéve a fóliát megsütöm pirosra.
Hidegen, melegen is nagyon finom!
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés