A lisztet, a margarint, a zsírt, és 8 dkg porcukrot deszkán elmorzsolunk. 1 dkg élesztőt gyengén cukros, langyos tejben felfuttatjuk és a tésztához adjuk. Teszünk bele egy egész tojást, sót, jól összegyúrjuk, majd hideg helyen néhány óráig pihentetjük. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, cipókká formázzuk, mindegyik cipót téglalap alakúra nyújtjuk. 3 mákos és 3 diós lesz. A tölteléket harmadoljuk, rákenjük a tésztára. 2 végét ujjnyira visszahajtjuk és feltekerjük. A rudakat gyengén zsírozott tepsibe tesszük, nem túl közel egymáshoz. Tojással megkenve fél óráig meleg helyen pihentetjük, majd ismét megkenjük és hideg helyre tesszük addig amíg a tojás megszárad. 160 fokon 35 percig sütjük.
Máktöltelék: 26 dkg cukorból 2,5 dl vízzel szirupot főzünk, leforrázzuk vele a mákot, majd belekeverjük a citromhéjat és a fahéjat. Hidegen kenjük a tésztára.
Diótöltelék: 22 dkg cukorból 2 dl vízzel szirupot főzünk, és a dióra öntjük. Teszünk bele fahéjat, esetleg reszelt citromhéjat és 4 dkg morzsát. Hidegen kenjük a tésztára.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés