A burgonyát és a főtt tojásokat karikára vágjuk, zsírozott tűzálló
tálat vagy lábast morzsával behintünk, a burgonyát a tojással
rétegenként lerakjuk. Közben megsózzuk, olvasztott zsiradékkal
locsoljuk a fehérmártással elkevert tejföllel a rétegeket
megöntözzük. Természetesen készíthetjük csak tejföllel is. Tetejét
pirított morzsával meghintjük, 15 percre forró sütőbe
tesszük. Kiegészíthetjük karíkára vágott kolbásszal, csíkokra vágott
vagy darált sonkával, vagy főtt füstölthússal.
Darált hússal is lerakhatjuk a burgonyát. 40 dkg sertéscombot
megdarálunk, hagymás zsíron puhára pároljuk, zsírjára sütjük.
A rétegeket tejfölös tejmártással vagy híg paradicsommártással
locsoljuk.
Készülhet főtt marhahússal is. Ilyenkor a ledarált főtt húst
hagymás zsíron egy kevéssé átsűtjük, borssal ízesítjük.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés