A padlizsánt megmosom vékonyan meghámozom, keskenyre felkarikázzuk,erősen besózzuk. A burgonyát héjában megfőzöm a paradicsomot megmosom,könnyedén lehántom a héját. Három paradicsomot felkarikázom . A hagymát és a fokhagymát meghámozom, a hagymát felkarikázom.
Felforrósítok olajat, megfonnyasztom benne a hagymát, hozzáadom a darált húst,pirítom. Hozzáadom az áttört fokhagymát, a paradicsomot, ízlés szerint só, bors és erős tűzön, 10 percig fedő nélkül főzöm. A padlizsánszeleteket forró olajban kisütöm papírkendőre szedve felitatom róluk a zsírt, a sütőt előmelegítem 200 °C-ra. Kiolajozok egy tűzálló tálat, az aljára lerakom a burgonyakarikát és a padlizsán felét, paradicsomos ragut, a maradék padlizsán és burgonya jön, végül, felkarikázott paradicsom. A tejszínben elkeverjem a tojást belereszelem a sajtot, sóval, borssal, frissen ízesítem, ráöntöm és a forró sütőben pirosra sütöm.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés