Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Nizzai saláta hozzávalók:
1 fej saláta 3 szál újhagyma 1 konzerv articsóka 50 dkg paradicsom 1 konzerv tonhal 24 szem magozott fekete olívabogyó 3 ek olívaolaj 1.5 ek. fehérborecet
Nizzai saláta elkészítése:
A paradicsomot gerezdekre vágjuk fel. Az articsókát négy felé vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk fel. Kb. 6 tányérra teszünk salátaleveleket. Erre mehet a paradicsom, az articsóka, hagyma. A haldarabokat és az olívabogyót a paradicsomra szórjuk. Ezután elkészítjük az öntetet. A halolajat összekeverjük az olívaolajjal és az ecettel. Sóval és borssal fűszerezzük meg. Ezt öntjük a salátára és megszórjuk a zöld fűszerekkel.
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés