A megtisztított, jól megmosott, apróra vágott gombát az
ugyancsak apróra vágott hagymával és zöldpetrezselyemmel
zsírban puhára pároljuk. Hozzákeverjük a megdarált sült
vagy főtt húst. A levestészta gyúrásakor egy tojásfehérjét
félreteszünk. A tésztából két egyforma levelet nyújtunk. Az
egyikre a töltelékből egymástól kb. háromujjnyi távolságban
kis halmokat rakunk, a közöket a félretett fehérjével
kenőtollal bekenjük, ráborítjuk a másik levél tésztát,
a közöket kissé megnyomkodjuk, majd derelyemetszővel kockákra
vágjuk úgy, hogy minden kocka közepén egy töltelékhalmocska
legyen. Lobogó, forró vízben kifőzzük,leszűrjük, és zsírban de még jobb, ha maradék pecsenyelében megforgatjuk, és forrón tálaljuk. Még finomabb, ha paradicsom vagy kapormártást adunk hozzá.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés