Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Paprikás csirke és rizs hozzávalók:
5 csirkecomb 1 teáskanál só 1 teáskanál bors 1 teáskanál paprika 1 teáskanál szárított petrezselyem
1 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál zúzott fokhagyma
½ csésze kockára vágott vöröshagyma 1 csésze hosszú szemű rizs 1 ½ csésze csirke húsleves só bors
Paprikás csirke és rizs elkészítése:
Egy nagy tálban a csirkét megfűszerezzük:só, bors, paprika, és a petrezselyem. Egy tűzálló edénybe olívaolajat melegítünk és beletesszük a csirkét. Kb. 5-6 percig sütjük mindkét oldalát. Akkor jó mikor a bőre már ropogós. ( mind a két oldalát így kell )Kivesszük a csirkét. Beletesszük a fokhagymát és a hagymát az edénybe, és főzzük, amíg a hagyma átlátszó nem lesz.Mehet bele a rizs és a leves. Sózzuk és borsozzuk. Összeforraljuk. Visszatesszük bele a csirkéket, és fedőt teszünk rá. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon kb. 35-40 percig sütjük.( vagy amíg a rizs teljesen meg nem fő )
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés