Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Falafel ( csicseriborsó fasírt ) hozzávalók:
1 csésze szárított csicseriborsó 1/2 nagy hagyma nagyjából apróra vágva (kb. 1 csésze) 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
2 evőkanál apróra vágott friss koriander 1 teáskanál só 1/2-1 teáskanál szárított piros paprika 4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kömény 1 teáskanál sütőpor 4-6 evőkanál liszt olaj sütéshez apróra vágott paradicsom hagyma zöld paprika
Falafel ( csicseriborsó fasírt ) elkészítése:
Tegyük a csicseriborsót egy nagy tálba, és adjunk hozzá elegendő hideg vizet, hogy elfedje legalább 2 cm-re. Hagyjuk hagy ázzon egy éjszakát, majd lecsöpögtetjük. ( Vagy használhatsz konzerv csicseriborsót is. )A csicseriborsót a hagymával összeturmixoljuk. Adjuk hozzá a petrezselymet, a koriandert, a sót, a paprikát, a fokhagymát és a köményt.Összegyúrjuk.
Megszórjuk a sütőporral és 4 evőkanál liszttel. A lényeg, hogy elegendő lisztet kell hozzáadni ahhoz, hogy a tészta egy kis golyóvá összeálljon, és már ne ragadjon a kezedhez. Tegye egy tálba, és hűtsük le néhány órán keresztül.
Formázzuk a csicseriborsó keveréket golyókká.
Olajat hevítünk és ebben sütjük ki a Falafeleket ( csicseriborsó fasírt ).Egy pár percig kell sütni, mindkét oldalon, vagy amíg aranybarna. Falafel golyókat, apróra vágott paradicsommal, hagymával, zöldpaprikával tálalhatjuk...( vagy Tahina szósszal )
Megjegyzés: Az eredeti recept és kép a Falafelhez:epicurious
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés