A lisztet meleg helyen tartjuk, a helyiség is egyenletes meleg legyen ahol dolgozunk.3 dl tejjel,élesztővel,1 kanál porcukorral,3 kanál lisztel kovászt készítünk.A többi porcukorral elkeverjük a tojássárgát,a langyos vajat. A liszt közepében mélyedést készítünk és beleöntjük a kovásszal együtt,majd a maradék langyos tejben a sót elkeverjük, hozzáöntjük és jól kidolgozzuk.A tetejét lisztel megszórjuk és letakarjuk.Másfélszeresére kelesztjük, utána lisztezett deszkára kiborítjuk és a kezünkkel szétnyomkodjuk.Közepes nagyságú szaggatóval kiszaggatjuk, a deszkán is kelesztjük, míg az olaj elég forró lesz.A fánkok közepébe kis mélyedést nyomunk az ujjunkkal,vagy anélkül a forró olajba helyezzük.Vigyázzunk, hogy az olajban ne égjen meg a tészta, először fedő alatt sütjük,majd megfordítjuk és már fedő nélkül sütjük tovább.Így lesz szalagos.Tálaláskor porcukorral, lekvárral kínáljuk.
Megjegyzés: A fánk nagyon kényes kelt tészta, a meleg helyiség és az anyagok megfelelő, állaga nagyon fontos!!!
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés