Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Pozsonyi kifli hozzávalók:
A tészta:fél kg finomliszt 2 darab tojástojássárgája 25 dkg margarin 2 dkg élesztő 2 dl tej 10 dkg kristálycukor pici só
A töltelék:30 dkg darált dió 1.5 dl tej 2 cs. van. cukor 15 dkg kristálycukor 0 5 dl rum 1 darab citrom héja 2 ev. baracklekvár
Pozsonyi kifli elkészítése:
A kelt tésztát elkészítjük, és hűvös helyen hagyjuk pihenni. Felosztjuk 4 cipóra. Minden cipóból vékony lapot nyújtunk. 8 cikkre vágjuk fel. A töltelék összetevőit összedolgozzuk. Amikor elkészült a tésztacikkek szélesebb végére teszünk belőle, és ezután feltekerjük. Majd tepsibe rakhatjuk. A tetejét tojással kenjük meg. Előmelegített sütőben készre sütjük.
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés