Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Házi készítésű Baileys hozzávalók:
250 ml habtejszín (30-32%-os) 20 ml 3 5 %-os zsíros tej 30 g cukor 170 g sűrített tej (félzsíros cukrozott) 50 ml kávé (jó erős főzet)
200 ml whiskey (ír vagy esetleg vodka) 1 evőkanál vanília eszencia
Házi készítésű Baileys elkészítése:
Tejjel a tejszínt felforraljuk.Félretesszük a forralás után. A cukrot karamellizáljuk.A karamellizált cukorhoz a forralt tejes tejszínt folyamatosan vékonyan öntve állandó kevergetés mellett adagoljuk hozzá.Simára keverjük ki. Utána hozzáadjuk az ír whiskey és a félzsíros sűrített tejet, és az erős kávét,vanília eszenciát. Ezt az egészet összeforraljuk. Ezt követően üvegbe rakjuk és min. egy vagy két hétig állni hagyjuk az ízek összeérése miatt.
Megjegyzés: Ír krémlikőr recept
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés