Elkészítési idő: 75 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Baileys csokoládés, kávés torta hozzávalók:
250 g liszt 450 g cukor 75 g nem cukrozott kakaópor 2 teáskanál sütőpor 1 ½ teáskanál szódabikarbóna 1 teáskanál só 1 teáskanál kávé 250ml Baileys
125ml olaj 2 nagy tojás 2 1/2 teáskanál vanília kivonat 250ml forró víz
100 g étcsokoládé 300 g Tejcsokoládé 200ml baileys 250ml tejszín
Baileys csokoládés, kávés torta elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a következőket:lisztet, cukrot, kakaót, sütőport, szódabikarbónát, sót és a kávét. Utána adjunk hozzá Baileyt, olajat, tojást és vaníliát a lisztkeverékhez és keverjük össze. Óvatosan adjuk hozzá a forrásban lévő vizet és addig kavarjuk míg össze nem áll. Két kör alakú tepsibe öntsük.Előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Amikor megsült a sütőből kivéve kb. 10 percig hagyjuk hűlni és utána a tepsiből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
Mikrózható edénybe öntsük a tejszínt és Baileyt. 2 percig mikrózzuk. Az apróra tördelt csokoládéra öntjük és összekeverjük. Szobahőmérsékleten hagyjuk állni kicsit. A két sült tortalap közé is kenünk a csokis mázból és a külsejét is vastagon bekenjük. Szeleteld és élvezd!
Megjegyzés: Az eredeti Baileys csokoládés, kávés torta receptje itt olvasható, nézhető:twistedfood
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés