Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Sajtos répatorta hozzávalók:
Répatorta:1 ½ csésze reszelt sárgarépa 1 ¼ csésze liszt 1 teáskanál sütőpor 1/4 teáskanál só 1 teáskanál őrölt fahéj ⅛ teáskanál őrölt szerecsendió ½ csésze olaj ⅔ csésze porcukor ⅓ csésze barna cukor 2 nagy tojás 1 teáskanál vanília-kivonat
sajtos rész:16 dkg lágy krémsajt ⅔ csésze porcukor
2 nagy tojás 1 teáskanál vanília-kivonat ½ dl 20% -os tejföl
Sajtos répatorta elkészítése:
Kb. 3 szál sárgarépát lereszeljük. Egy tálban habverővel összekeverjük a barna cukrot, a porcukrot és a 2 darab tojást. Akkor jó mikor sima masszát kapunk. Ehhez adjuk hozzá az olajat és a vanília kivonatot.Összekeverjük. Mehet hozzá a többi összetevő és ezzel is összekeverjük.
Sajtos rész:Egy nagy tálban simára keverjük ki a krémsajtot és a porcukrot. Egyesével keverjük bele a tojásokat. A többi hozzátevőt is hozzákeverjük.Jó alaposan elkeverjük.
Egy csatos tortaformába, elsőnek a répás massza felét öntjük bele.Elsimítjuk. Mehet rá a krémsajtos massza fele. Elsimítjuk.Még egyszer megismételjük. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütjük kb. 45 percig. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. Kb egy éjszakát( minimum 4 órát ) hagyjuk pihenni a hűtőben.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés